Δελτίο Τυπου-Το Pita Race για τα παιδιά με καρκίνο

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 μμ28 21:56

Αγαπητοί φίλοι του PILABOX PITA RACE, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στον ΑΓΩΝΑ-ΓΙΟΡΤΗ που διοργανώσαμε και φέτος.Για ακόμη μία χρονιά ήσασταν οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του γεγονότος που λέγεται PITA RACE!!
Είχαμε ΡΕΚΟΡ συμμετοχών, τριπλασιάζοντας το περσινό νούμερο και μάλιστα με συμμετοχές εκτός Αττικής που ταξίδεψαν επί τούτου, για τον αγώνα του PILABOX!! (ΣΥΡΟΣ,ΒΟΛΟΣ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΠΟΡΟΣ,ΑΥΛΙΔΑ,ΘΗΒΑ,ΚΥΜΗ,ΑΙΓΙΟ κ.α)
Επειδή PITA RACE χωρίς ”πίτα” δεν γίνεται, θέλω να σας ενημερώσω οτι φέτος η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα,συνέπεσε με την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου,έτσι δωρίσαμε 250 κομμάτια Πίτας (από τα ζαχαροπλαστεία Passarella) στην ”ΕΛΠΙΔΑ” της Μαριάννας Βαρδινογιάννη (ΦΩΤΟ) για τα παιδιά που πάσχουν από την νόσο του Καρκίνου,αντί να μοιραστούν όπως κάθε χρόνο στους αθλητές-συμμετέχοντες του PITA RACE.
Είμαι σίγουρος πως ΟΛΟΙ είστε σύμφωνοι με την απόφασή μου και πως η πίτα και τα δώρα δεν ”έλλειψαν” από την γιορτή μας!
Σας ευχαριστώ ολόψυχα ολους,
Νίκος Ραπτόπουλος
PILABOX-PILABAR-PIPILABOX
ΕΛΠΙΔΑκοντα

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/worldays/197#ixzz3SC8H1ko0